top of page

Να Γυμναστώ ή Να Μην Γυμναστώ ? 3 Tips Που Θα Σε Βοηθήσουν Να Ξεκινήσεις!


Γεία σου! Για πολλούς ανθρώπους ίσως και για σένα, το να ξεκινήσεις την γυμναστική είναι κάτι που το θέλεις εδώ και καιρό αλλά δεν βρίσκεις τον τρόπο,την θέληση,τον χρόνο ή ακόμα και την όρεξη για να το κάνεις. Τα καλά νέα είναι ότι μόλις έκανες το ΠΡΩΤΟ σου βήμα διαβάζοντας αυτό το άρθρο! Η επιθυμία σου για έναν πιο υγιή τρόπο ζωής, σε συνδυασμό με τα Tips που θα σου πω,ίσως είναι η άρχη για το δικό σου ταξίδι στον κόσμο της γυμναστικής!

1) Το μυαλό σου έχει την ανάγκη της φράσης «απο ΔΕΥΤΕΡΑ ξεκινάω»..Αλλά το σώμα σου έχει την ανάγκη της φράσης «απο ΣΗΜΕΡΑ ξεκινάω!»

Δεν θα βρείς ποτέ την ιδανική Δευτέρα για να ξεκινήσεις την γυμναστική γιατί πολύ απλά το να αναβάλλεις την γυμναστική, σου έχει γίνει συνήθεια και για να αλλάξεις την κακή αυτή συνήθεια πρέπει να πάρεις ΕΣΥ την απόφαση να ξεκινήσεις ΣΗΜΕΡΑ ή ακόμα κ ΤΩΡΑ που διαβάζεις αυτό το άρθρο! Δοκίμασε απλά να σήκωθεις απο την οθόνη και προσπάθησε να κάνεις αυτές τις ασκήσεις: 1) 1 έως 3 επαναλήψεις κάμψεις, 2) 5 επαναλήψεις κοιλιακούς , 3) 5 επαναλήψεις ραχιαϊους και 4) 5 επαναλήψεις καθίσματα. Τώρα μπορείς να καθήσεις και να συνεχίσεις να διαβάζεις. Τόσο απλά με 4 ασκήσεις την ημέρα για 1 μήνα σου ΕΓΓΥΩΜΑΙ ότι η συνήθεια να αναβάλλεις την γυμναστική θα φύγει! Αυτές οι 4 ασκήσεις είναι ένας κύκλος. Κάνε όσους περισσότερους κύκλους μπορείς και στην αρχή κάθε εβδομάδας ανέβαζε 1 επανάληψη σε κάθε άσκηση.

2) ΣΚΕΨΟΥ-ΟΠΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕ-ΣΧΕΔΙΑΣΕ-ΕΚΤΕΛΕΣΕ

  • Κάθησε για 5 λεπτά κλείσε τα μάτια σου και ΣΚΕΨΟΥ γιατί θέλεις να ξεκινήσεις την γυμναστική!

  • ΟΠΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕ τον εαυτό σου να κάνει γυμναστική και να σου αρέσει!

  • ΣΧΕΔΙΑΣΕ ένα πλάνο σε ένα χάρτι με τις μέρες τις γυμναστικής και τους στόχους σου!

  • ΕΚΤΕΛΕΣΕ!

Ακολούθησε αυτά τα 4 βήματα και πίστεψε με θα είσαι ένα βήμα πιο κοντά στο να ξεκινήσεις την γυμναστική! Εκτός και αν εχείς ήδη δοκιμάσει το πρώτο TIP οπότε έχεις ήδη ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ!

3) ΓΥΜΝΑΣΟΥ ΕΞΥΠΝΑ!

Κάνε την γυμναστική που πραγματικά την ΔΙΑΣΚΕΔΑΖΕΙΣ όποια και αν είναι αυτή! Εάν ξεκινήσεις έναν τρόπο γυμναστικής μόνο και μόνο γιατί βλέπεις πολλά άτομα να τον κάνουν,τότε λυπάμαι που θα στο πώ αλλά δεν θα κρατήσει για πολύ!

Συνδύασε την γυμναστική σου με πράγματα που κάνεις στην καθημερινότητά σου :

  • Πήγαινε για περπάτημα και κατέβασε στο κινητό σου ή στο mp3 σου το αγαπημένο σου βιβλίο σε ακουστική έκδοση!

  • Βάλε την αγαπημένη σου σειρά ή ταινία και κάνε ταυτόχρονα την γυμναστική σου!

  • Εάν είσαι απο την Θεσσαλονίκη τότε δοκίμασε το νέο τρόπο γυμναστικής "STRONGBALL" που συνδυάζει το παιχνίδι και την γυμναστική. www.strongball.gr


Recent Posts
  • Facebook Social Icon
  • Instagram Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • YouTube Social  Icon
bottom of page