top of page

Υγεία,Λειτουργικό Σώμα Και Επιτυχία. Πιο Είναι Το Μυστικό?


Ο μέσος καθημερινός άνθρωπος στην εποχή που ζούμε,εάν δεν είναι υγιής,με ένα λειτουργικό σώμα και με στόχο την επιτυχία, τότε κατά την γνώμη μου δεν μπορεί να επιβιώσει σε ένα περιβάλλον και μία καθημερινότητα όπου όλα είναι πιο δύσκολα,πιο απαιτητικά και αλλάζουν με τρομακτικές ταχύτητες.

Τα καλά νέα είναι ότι το μυστικό (της Υγείας,του Λειτουργικού Σώματος και της Επιτυχίας) δεν σχετίζεται με "μαγικά φίλτρα","ευχές σε τζίνι","υποσχόμενα ματζούνια" ή "υπερφυσικά χαρίσματα", αλλά βρίσκεται σε 6 απλούς κανόνες που θα χρειαστεί να υιοθετήσεις εάν πραγματικά θέλεις να δείς την αλλαγή σ'αυτούς τους 3 τομείς της ζωής σου.

Οι 6 κανόνες είναι:

  1. Παντρέψου την απόφαση που θα πάρεις!

  2. Σχεδίασε τον προορισμό σου!

  3. Καλό το κίνητρο,το χρειάζεσαι για να ξεκινήσεις αλλά η ΣΥΝΕΠΕΙΑ είναι αυτή που θα σε φτάσει στον προορισμό σου!

  4. Απόκτησε καλές συνήθειες!

  5. Κράτα σημειώσεις!

  6. Κάνε μετατροπές!

1) Παντρέψου την απόφαση που θα πάρεις!

Όλα ξεκινάνε από μία απόφαση! Η διαφορά είναι ότι η απόφαση που θα πάρεις (για την υγεία σου,το σώμα σου και την επιτυχία σου),πρέπει να είναι όσο σημαντική είναι η απόφαση να παντρευτείς. Δεν γίνεται όταν έρθει η ώρα,να πείς ένα "Εμ...ναί γιατί όχι..ας παντρευτώ".Δεν θα πάει μακριά αυτός ο γάμος λυπάμαι..

Καταλαβαίνεις λοιπόν ότι η απόφαση που θα πάρεις ( θέλω να είμαι υγιής,θέλω ένα λειτουργικό σώμα και θέλω να πετύχω) πρέπει να την υποστηρίξεις με το 100% που μπορείς να δώσεις, αλλιώς δεν θα κρατήσει για πολύ!

2) Σχεδίασε τον προορισμό σου!

Πάρε χαρτί και μολύβι και ετοίμασε ένα πλάνο, είτε για την υγεία σου (μια γενικη αιματολογικη εξέταση ή ένα πρόγραμμα σωστής διατροφής), είτε για το σώμα σου (τις μέρες που θα γυμνάζεσαι και τον τρόπο), είτε για την προσωπική σου επιτυχία (ιδέες και τρόπους για την εξέλιξη της δουλειάς σου).

Εάν είσαι απο τους ανθρώπους που τα κρατάνε όλα στο μυαλό τους, τότε να είσαι σίγουρος-η ότι θα τα κρατάς στο μυαλό σου στο ΠΕΡΙΠΟΥ και όταν έρθει η ώρα να γίνουν πράξη θα γίνουν πράξη στο ΠΕΡΙΠΟΥ.

Γράψε το σχέδιο σου στο χαρτί με μεγάλα καθαρά γράμματα και τοποθέτησε το σε ένα σημείο που θα το βλέπεις καθημερινά, χωρίς απαραίτητα να το διαβάζεις. Έτσι θα ξέρεις κάθε μέρα ότι εκεί είναι ο στόχος σου να σου υπενθυμίζει την αποφασή σου!

3) Καλό το κίνητρο,το χρειάζεσαι για να ξεκινήσεις αλλά η ΣΥΝΕΠΕΙΑ είναι αυτή που θα σε φτάσει στον προορισμό σου!

Είναι εύκολο να ακούσουμε,να δούμε ή ακόμα και να μας συμβεί κάτι που θα μας αλλάξει την διάθεση και θα μας δώσει το κίνητρο να ξεκινήσουμε κάτι καινούριο. Το πρόβλημα είναι ότι θα υπάρξουν μέρες,εβδομάδες μπορεί και μήνες χωρίς να υπάρχει κάτι στην ζωή σου που να σου δίνει κίνητρο.Σ' αυτό το σημείο μπαίνει η λέξη-προσόν "ΣΥΝΕΠΕΙΑ".

Στο διάστημα που δεν θα έχεις την διάθεση και τα κατάλληλα ερεθίσματα να κάνεις αυτό που πρέπει, εκεί πρέπει να είσαι συνεπής στον ΣΤΟΧΟ ΣΟΥ και να συνεχίσεις να βαδίζεις μπροστά!

Η συνέπεια δεν είναι ένα προσόν με το οποίο γεννιέσαι, αλλά είναι ένα προσόν που με καθημερινή προσπάθεια μπορείς να το αποκτήσεις και να μείνει δικό σου για πάντα!

4) Απόκτησε καλές συνήθειες!

Βάση ερευνών ο άνθρωπος χρειάζεται 27 με 30 μέρες καθημερινά να κάνει κάτι συγκεκριμένο ώστε να του γίνει συνήθεια.

Γι'αυτό το γεγονός ότι είπιες 8 ποτήρια νερό μέσα στην μέρα σου, ή έκανες γυμναστική αυτή την εβδομάδα ή ετοίμασες ένα υγιεινό γεύμα, ή ακόμα το ότι δούλεψες σκληρά για 2 εβδομάδες πάνω στην νέα σου ιδέα, δεν σημαίνει ότι έγιναν απόκτημά αυτές οι καλές συνήθειες.

Θα χρειαστεί καθημερινή επανάληψη και προσπάθεια, αλλά μαζί με την ΑΠΟΦΑΣΗ που πήρες,το ΣΧΕΔΙΟ που ετοίμασες και την ΣΥΝΕΠΕΙΑ,θα καταφέρεις να βάλεις και τις ΚΑΛΕΣ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ που χρειάζεσαι για να συνεχίσεις!

5) Κράτα σημειώσεις! και 6) Κάνε μετατροπές!

Μπορεί να είναι βαρετό να κρατάς σημειώσεις για το τι έφαγες,πόσες επαναλήψεις έκανες στην προπόνηση ή πόσες ώρες δούλεψες για να τελειώσεις ένα κομάτι της δουλειάς σου, αλλά εάν δεν έχεις την δυνατότητα να στο κάνει κάποιος άλλος, τότε πρέπει να το κάνεις εσύ.

Ο κάθε άνθρωπος λειτουργεί διαφορετικά.Το τι ισχύει και είναι αποδοτικό για μένα,για σένα μπορεί να είναι το αντίθετο. Κρατώντας όμως σημειώσεις, μπορείς να βρείς ακριβώς τι δουλεύει για σένα και τι όχι βάση των αποτελεσμάτων σου. Έτσι εάν κάτι δεν πάει καλά μπορείς να πας πίσω να ψάξεις στο αρχείο σου,να το βρείς το λάθος και να κάνεις τις ΜΕΤΑΤΡΟΠΕΣ που χρειάζονται.

Τέλος όσο αφορά το κομάτι της υγείας και του λειτουργικού σώματος,εάν είσαι από την Θεσσαλονίκη θα σου προτείνω να δοκιμάσεις το νέο πρόγραμμα ενδυνάμωσης STRONGBALL που συνδυάζει το ΠΑΙΧΝΙΔΙ και την ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ.

Θα μας βρείς στo www.strongball.gr


Recent Posts
  • Facebook Social Icon
  • Instagram Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • YouTube Social  Icon
bottom of page