top of page

Αυτό Είναι Το Πρόγραμμα Του "ΤΕΜΠΕΛΗ" Που Θα Σε Μεταμορφώσει Σε Λάτρη Της Γυμναστικής!


Εάν είσαι τύπος που κάθεσαι με τις ώρες στον καναπέ παρακολουθώντας τηλεόραση ή κάθεσαι στον υπολογιστή σερφάροντας στο ίντερνετ ή η ζωή σου δεν έχει δραστηριότητες και όταν ακούς τη λέξη γυμναστική φαντάζεσαι τον εαυτό σου να υποφέρει, αλλά παρόλα αυτά στην ερώτηση "τι θέλεις από την ζωή σου", η απάντησή σου είναι "υγεία πάνω απ΄όλα", τότε ήρθε η ώρα να κάνεις πράξη αυτό που ΕΣΥ ζητάς από τη ζωή σου και να δοκιμάσεις τη γυμναστική που θα κάνει παιχνιδάκι τη μετάβασή σου σε μια πιο υγιή και δραστήρια καθημερινότητα!

Σου έχω καλά και κακά νέα...Τα ΚΑΛΑ νέα είναι ότι με αυτό τον τρόπο γυμναστικής δε θα ρίξεις στάλα ιδρώτα για πολύ καιρό και το σώμα σου θα δυναμώνει χωρίς να κουράζεσαι! Τα ΚΑΚΑ νέα τώρα είναι ότι πρέπει να κάνεις αυτή τη μορφή γυμναστικής 5 με 6 φορές την εβδομάδα.

Πριν μπούμε στο πρόγραμμα θέλω να σου ξεκαθαρίσω,ότι η γυμναστική του "Τεμπέλη" δεν είναι σχεδιασμένη για να χάσεις κιλά (αν και πολύ πιθανόν να χάσεις μερικά κιλά),αλλά για να σου δημιουργήσει ένα πιο λειτουργικό σώμα,με καλύτερη ισορροπία,καλύτερη στάση σώματος,να σου αυξήσει τη δύναμη,να σφίξει το κορμί και τέλος να σου δώσει τις βάσεις,για να μπορέσεις να ξεκινήσεις ένα πιο ολοκληρωμένο πρόγραμμα γυμναστικής.

Το πρόγραμμα αποτελείται από 4 ασκήσεις και στόχος σου είναι να κάνεις 6 με 8 κύκλους (οι 4 ασκήσεις είναι 1 κύκλος).

Οι ασκήσεις είναι:

  1. ΚΑΜΨΕΙΣ

  1. ΚΟΙΛΙΑΚΟΙ

  1. ΡΑΧΙΑΙΟΙ

  1. ΚΑΘΙΣΜΑΤΑ

Την πρώτη εβδομάδα θα κάνεις :

  • 2 επαναλήψεις στις κάμψεις (εάν δεν μπορείς όπως στην φωτό, τότε δοκίμασε να ακουμπήσεις τα γόνατα στο πάτωμα).

  • 8 επαναλήψεις στους κοιλιακούς.

  • 8 επαναλήψεις στου ραχιαίους (και δεξιά και αριστερά 8! όχι 4 και 4)

  • 4 επαναλήψεις στα καθίσματα (εάν δεν μπορείς να κατεβείς μέχρι κάτω,κάνε μισό κάθισμα).

Ανάμεσα από κάθε άσκηση ξεκουράσου 15 με 20 δευτερόλεπτα.

Κάθε καινούρια εβδομάδα θα προσθέτεις +2 επαναλήψεις σε κάθε άσκηση. Δηλαδή τη δεύτερη εβδομάδα θα κάνεις 4 κάμψεις,10 κοιλιακούς,10 ραχιαίους και 6 καθίσματα κ.ο.κ.

Στόχος είναι να φτάσεις να κάνεις 25 με 30 επαναλήψεις σε ΟΛΕΣ τις ασκήσεις για τους άνδρες και 20 με 25 επαναλήψεις για τις γυναίκες.

ΠΡΟΣΟΧΗ! Εάν δεις ότι μια εβδομάδα είναι δύσκολη και νιώθεις ότι στην επόμενη δε θα μπορέσεις να ανεβάσεις 2 επαναλήψεις σε όλες τις ασκήσεις, τότε θα συνεχίσεις και στην επόμενη εβδομάδα με τις ίδιες επαναλήψεις που αντέχεις,ώστε να συνηθίσει το σώμα σου και μετά θα ανεβάσεις τις επαναλήψεις.

Το πιο σημαντικό τωρα...

Πώς θα κάνεις 6 με 8 κύκλους ασκήσεων μέσα στην μέρα σου? (Φυσικά μπορείς να τους κάνεις και όλους μαζί, με 1 λεπτό ξεκούραση ανάμεσα από κάθε κύκλο,αλλά καλύτερα να κρατήσεις αυτήν την ιδέα για αργότερα!)

Για αρχή μπορείς να κάνεις τον πρώτο σου κύκλο μόλις ξυπνήσεις, λίγο πρίν τον καφέ ή το πρωινό σου. Μετά απο 30 λεπτά κάνε ένα ακόμα κύκλο. Εάν κάθεσαι πολλές ώρες στον υπολογιστή μπροστά, τότε κάθε φορά που θα χρειαστεί να πας μέχρι την τουαλέτα κάνε ένα κύκλο ασκήσεων πριν καθίσεις πάλι. Νομίζω καταλαβαίνεις που το πάω...Όποτε βρίσκεις κενό μέσα στη μέρα σου μπορείς να κάνεις ένα κύκλο ή και περισσότερους.

Στόχος 6 με 8 κύκλους μέσα στη μέρα! Χρειάζεσαι ελάχιστο χρόνο για να κάνεις το πρόγραμμα,οπότε δεν υπάρχουν δικαιολογίες!

Βλέπεις δε σου μίλησα καθόλου για διατροφή και αυτό γιατί είμαι σίγουρος ότι μόλις φτάσεις στο σημείο των 16 επαναλήψεων σε κάθε άσκηση και δεις την πρόοδο που έχεις κάνει, τότε από μόνος-η σου θα αρχίσεις να προσέχεις τη διατροφή σου και γενικά την υγεία σου και όταν πιάσεις το στόχο θα είσαι έτοιμος-η να συνεχίσεις πλέον σωστά και πιο ολοκληρωμένα!

PLAY SMART-GROW STRONG!


Recent Posts
  • Facebook Social Icon
  • Instagram Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • YouTube Social  Icon
bottom of page